Măreția lui Dumnezeu – scopul final al lucrării lui George Muller

Care ar trebui să fie motivația principală pentru orice lucrare din viața noastră? Sau care ar trebui să fie rostul vieții noastre? Pentru ce să trăim? O dorință de a face vizibilă măreția lui Dumnezeu înaintea oamenilor după ce am gustat personal din această măreție, ar spune George Muller (1805-1898). Renumitul evanghelist este cunoscut pentru credința și dependența totală de Dumnezeu. De-a lungul vieții s-a îngrijit de educația și creșterea a peste 120.000 de copii, majoritatea orfani, fără să aibă finanțe proprii și cu hotărârea de a nu cere absolut niciun ban vreunui om, ci numai lui Dumnezeu. El a cheltuit în această lucrare echivalentul a peste 7.000.000 $ de azi.

De remarcat însă este motivația principală pentru această lucrare, motivație care nu îi avea în vedere în primul rând pe copii, ci pe Dumnezeu, mai exact pe a face vizibilă măreția lui Dumnezeu. Iată ce mărturișește el:

25 noiembrie 1835. Ieri și azi am petrecut din nou mult timp în rugăciune legat de orfelinat. Sunt convins că este de la Dumnezeu. Fie ca El, în îndurarea Lui, să mă călăuzească!

Sunt mai multe motive pentru care doresc să înființez un orfelinat. Unul dintre lucrurile de care copiii lui Dumnezeu au cea mai mare nevoie este să li se întărească credința. Am vizitat un frate care lucra paisprezece până la șaisprezece ore pe zi în meseria lui. Trupul său suferea, sufletul îi era slăbit și nu avea bucurie în Dumnezeu. I-am scos în evidență faptul că ar trebui să lucreze mai puțin pentru ca sănătatea lui să nu aibă de suferit. Ar putea strânge putere pentru omul lui dinlăuntru citind Cuvântul lui Dumnezeu, meditând asupra lui și rugându-se.

El mi-a răspuns: – Dacă lucrez mai puțin, nu câștig suficient pentru întreținerea familiei mele. Chiar și acum, când lucrez atât de mult abia dacă am suficient.

Nu avea niciun fel de încredere în Dumnezeu și nicio credință reală în adevărul cuvântului care spune: Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui; și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33).

I-am explicat: – Dragul meu frate, nu munca ta este cea care îți susține familia, ci Domnul. El te-a hrănit pe tine și familia ta atunci când nu puteai lucra deloc din cauza bolii. Cu siguranță, El ar îngriji de tine și de ai tăi dacă, pentru a face rost de hrană pentru omul dinlăuntru, ai lucra mai puține ore pe zi pentru a-ți lăsa un timp potrivit pentru odihnă.

[…] Tânjeam să am ceva să îi dau fratelui ca o dovadă vizibilă că Dumnezeu și Tatăl nostru este același Dumnezeu credincios care a fost dintotdeauna. El dorește la fel de mult ca oricând să Se arate ca Dumnezeul cel Viu tuturor acelora care își pun încrederea în El.

Oamenii de afaceri creștini care sunt creștini suferă în viața lor spirituală și își încarcă cu vinovăție conștiința conducându-și afacerile la fel ca oamenii neconvertiți. Competiția comercială, vremurile grele și supra popularea sunt date ca motive pentru care o afacere condusă conform Cuvântului lui Dumnezeu nu e de așteptat să prospere. Puțini oameni iau hotărârea sfântă să se încreadă în Dumnezeul cel viu și să depindă de El pentru a-și păstra un cuget curat. Vreau să le arăt acestor oameni că Dumnezeu este credincios și că se pot încrede în El fără rezerve.

Știu că ar trebui să fie suficient Cuvântul lui Dumnezeu. Dar, oferindu-le fraților mei o dovadă vizibilă a credincioșiei neschimbate a Domnului poate că le voi întări credința. Vreau să fiu slujitorul Bisericii în aspectul particular în care am primit eu îndurare – în a fi în stare să îl iau pe Dumnezeu pe cuvânt și să mă bazez pe acest cuvânt.

Acest lucru mi se pare că este cel mai bine realizat printr-un orfelinat – ceva ce poate fi văzut de ochiul trupesc. Dacă eu, un om sărac, obțin doar prin rugăciune și credință, fără să cer vreunui om, finanțele pentru înființarea și conducerea uni orfelinat, aceasta poate că va întări credința copiilor lui Dumnezeu. De asemenea, pentru cei neconvertiți ar fi o mărturie a realității lucrurilor lui Dumnezeu.

Acesta este motivul principal pentru înființarea orfelinatului. Desigur, doresc să fiu folosit de Dumnezeu pentru a-i ajuta pe copiii săraci și să îi instruiesc în căile Domnului. Dar obiectivul primar al lucrării este ca Dumnezeu să fie mărit pentru că orfanii din grija mea vor primi tot ce au nevoie prin rugăciune și credință. Toți vor vedea că Dumnezeu este credincios și răspunde la rugăciune.” (Autobiografia lui George Muller (Suceava: Perla Suferinței, 2009), pp. 52-53.

Această mărturie ar trebui să ne dea de gândit atunci când vrem să facem lucrarea lui Dumnezeu folosindu-ne de strategii de marketing și folosind toate mijloacele pentru a obține realizarea obiectivelor propuse. Cât de măreț arată oare Dumnezeu prin modalitatea în care fac eu lucrarea lui Dumnezeu?

3 gânduri despre „Măreția lui Dumnezeu – scopul final al lucrării lui George Muller

  1. da, imi da de gandit ! Una din cele trei cart pe care le-am luat in Fr cu mine este autobiografia lui Muller, mai am putin si o termin. …..si nu numai ca imi da de gandit, dar citind-o in paralel si cu cea a lui Liviu Olah, „Puterea rugaciunii” am fost secerat….mi-am dat seama ca atat de putin am gustat din bogatia vietii spirituale. Nu stiu ce sa spun, asa o forta in aceste exemple de vieti…..nici nu stiu sigur daca ma incurajeaza sau dimpotriva….O voi lua totusi incetisor la deal cu Domnul.

  2. oooooooooo, slava Domnului pentru situl asta ! Am citit si recitit multe amintiri cu sfinti. Cred ca imi fac bine marturiile astea. Vad in ele modele de oameni predati trup si suflet Domnului in modul cel mai dezinteresat posibil !

    Mai am cateva pagini si termin autobiografia lui Muller. O sa impartasesc aici cateva pasaje care m-au provocat.

    O zi cu har sa aveti !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s