Autoritatea funcțională a Bibliei în vorbirea și scrierea noastră

Răspândirea ideilor nu trebuie tratată niciodată cu superficialitate. În mod special atunci când vine vorba despre conținutul Scripturilor. Biblia are autoritate unică, dar oare ne supunem noi cu adevărat autorității ei atunci când predicăm sau sfătuim sau conducem un grup mic sau predăm la școala duminicală?

John Piper răspunde acestei probleme subliniind importanța autorității funcționale a Bibliei atunci când noi „profețim” sau predicăm. Piper susține că orice idee pe care o afirmăm, fie provenită din deducție logică fie provenită din intuiție spirituală, trebuie testată în lumina Scripturii. Sunt sugerate două întrebări pentru acest test: 1) Există vreun text din Biblie care susține ceea ce vreau să spun? 2) (poate chiar mai importantă) Există vreun text care sună contradictoriu față de ceea ce vreau să spun?

Dacă răspunsul este afirmativ la ambele întrebări, în loc de a spune cu ușurință că Biblia le afirmă pe amândouă (ca și cum Biblia s-ar contrazice), mai degrabă ar trebui să urmeze o muncă asiduă cu sprijinul Duhului Sfânt pentru a afla principiul mai specific din profunzime, care unește acele două afirmații exprimate aparent contradictoriu. În felul acesta ne asigurăm că ne aflăm sub autoritatea Bibliei și obținem precizie, profunzime și putere în exprimarea noastră verbală sau scrisă.

Mai multe ilustrații găsiți ascultând mesajul de mai jos…

Cum să dăruiești Bibliei autoritate funcțională în vorbire și scriere

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s