Evanghelia Pur și Simplu

The-gospel-3

Așa cum se știe, cuvântul evanghelie provine din cuvântul grecesc euangelion, care se traduce bine prin „veste bună.” Într-un sens, fiecare pagină a Scripturii conține Evanghelia, dar în alt sens, Evanghelia se referă la un mesaj foarte specific – mântuirea realizată pentru un popor căzut prin viața, moartea, învierea și înălțarea lui Isus Cristos, Fiul lui Dumnezeu.

În concordanță cu plăcerea bună a Tatălui, Fiul veșnic, care este egal cu Tatăl și care este reprezentarea exactă a naturii Sale, de bună voie a părăsit gloria cerului, a fost conceput de Duhul Sfânt în pântecele unei fecioare și a fost născut Dumnezeul-om: Isus din Nazaret. Ca om, El a umblat pe pământul acesta în ascultare perfectă de legea lui Dumnezeu. La împlinirea vremii, oamenii L-au respins și L-au crucificat. Pe cruce, El a purtat păcatul omului, a suferit mânia lui Dumnezeu și a murit în locul omului. A treia zi, Dumnezeu L-a înviat dintre morți. Această înviere este declarația divină că Tatăl a acceptat moartea Fiului Său ca sacrificiu pentru păcat. Isus a plătit pedeapsa pentru neascultarea omului, a satisfăcut cerințele justiției și a potolit mânia lui Dumnezeu. Patruzeci de zile după înviere, Fiul lui Dumnezeu s-a înălțat la cer, s-a așezat la dreapta Tatălui, și I s-a dat glorie, onoare și autoritate peste toate lucrurile. Acolo, în prezența lui Dumnezeu, El își reprezintă poporul și face cereri lui Dumnezeu pentru ei. Toți cei ce recunosc starea lor de păcat și de neajutorare și se aruncă în brațele lui Cristos, Dumnezeu le acordă iertare deplină, îi declară drepți și îi împacă cu Sine. Aceasta este Evanghelia lui Dumnezeu și a lui Isus Cristos, Fiul Său.

Paul Washer, Gospel’s Power and Message (Grand Rapids: Reformation Heritage Books, 2012), p. viii.

2 gânduri despre „Evanghelia Pur și Simplu

  1. Titlul paginei este bun, „sola scriptura”, insa ceea ce scrii nu este adevarat. Pe langa Scriptura, scrii lucuri care vin din mintea omului, de exemplu spui: „Evanghelia se referă la un mesaj foarte specific – mântuirea realizată pentru un popor căzut prin viața, moartea, învierea și înălțarea lui Isus Cristos, Fiul lui Dumnezeu.”
    Unde scrie acest lucru in Sfintele Scripturi?
    Apoi, mai spui, „Toți cei ce recunosc starea lor de păcat și de neajutorare și se aruncă în brațele lui Cristos, Dumnezeu le acordă iertare deplină, îi declară drepți și îi împacă cu Sine.”
    Dar, Biblia spune: . . , nu atârnă nici de cine vrea, nici de cine aleargă, ci de Dumnezeu care are milă. (Romani 9:16), pentru ca „. . . El are milă de cine vrea, şi împietreşte pe cine vrea. (versetul 18).

    1. Citește 1 Corinteni 15:1-5 pentru prima observație, iar pentru a doua, de exemplu Romani 3:22

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s