Mânia lui Dumnezeu: redefinirea căsătoriei

3786

Vestea sentinței Curții supreme de justiție din SUA din 26 iunie 2015 s-a răspândit cu repeziciune în toată lumea. Așa-numita căsătorie între persoane de același sex a devenit permisibilă în toate cele 50 de state din America creștină. Din păcate, șocul nu este pe măsură, din moment ce, treptat dar sigur, mințile oamenilor au fost desenzibilizate prin acțiunile și propaganda LGBT. Nominalismul creștin din SUA și-a manifestat în toată splendoarea urâțenia și respingerea lui Dumnezeu ca Suveran Creator cu ocazia aceasta mai mult decât altădată. Nu l-au proslăvit pe Dumnezeu, nici nu i-au mulțumit, ci s-au dedat gândurilor deșarte și inima lor fără pricepere s-a întunecat (Romani 1: 21). Noutatea grozăviei nu vine din acceptarea relațiilor homosexuale, care până nu demult erau considerate o urâciune dar care au existat de mii de ani în civilizație. Noutatea vine prin încercarea de redefinire a căsătoriei, de a regândi nu doar relațiile sexuale, ci însăși instituția care e menită să protejeze relația sexuală dintre un bărbat și o femei. Aceasta este noutatea civilizației și a omului care s-a întronat în locul lui Dumnezeu și care încearcă să redefinească natura din temeliile ei prin așa-zisa căsătorie între persoane de același sex. Ceea ce nu înseamnă că doar aceștia sunt păcătoși și aroganți, dar înseamnă că aroganța umană își atinge cotele tocmai în punctul acesta: de a redefini chipul lui Dumnezeu reflectat în relația de căsnicie dintre un bărbat și o femeie. Cât de mult trebuie să înădușim adevărul în minciună și să îl urâm pe Dumnezeu încât să dorim redefinirea căsătoriei și a relației firești stabilite de Dumnezeu.

Mânia divină s-a aprins deja în ciuda curcubeului

Foarte mulți creștini, pe bună dreptate, avertizează că judecata divină va veni cu siguranță peste națiunea care adoptă în legislație lucruri contrare firii umane. Ingnoranța și ironia face ca semnul curcubeului, care a apărut după judecata distrugătoare a potopului, semn menit să-l asigure pe om că Dumnezeu nu va mai distruge pământul prin potop, să devină steagul comunității LGBT. Chiar și platforma wordpress de pe care scriu articolul mi-a colorat bara de meniu în culorile acestui steag ca un semn al triumfului. Aceștia sunt siguri că mânia lui Dumnezeu nu se va atinge de ei. Cu siguranță lumea nu va mai fi nimicită prin potop, dar nu înseamnă că ea nu va fi judecată prin foc, oricât de ignorantă și încăpățânată este inima împietrită (2 Petru 3:5-7).

Însă ce este mai rău nu e faptul că judecata lui Dumnezeu vine, ci că ea a venit deja. Stabilirea urâciunii ca fiind normalitate, numirea răului bine și a binelui rău, și schimbarea relațiilor firești în relații împotriva firii, toate acestea sunt dovada că mânia lui Dumnezeu a venit. Rezultatul unei asemenea trăiri și aroganța redefinirii naturalului sunt deja evidența judecății lui Dumnezeu. Căci nu e mânie mai cruntă decât ca Dumnezeu să ne lase în voia minții noastre blestemate, iar ca rezultat să trăim într-un mod odios, pângârind întreaga societate. Mânia lui Dumnezeu nu e atunci când ne trăznește. O astfel de intervenție ar fi dovada harului, că încă Dumnezeu caută să îndrepte, să corecteze. Însă când prindem viteză spre nenorocire în cele mai abominabile păcate și nici măcar Dumnezeu nu ne mai oprește, ci ne lasă pradă necurăției, aceasta e crunta mânie a lui Dumnezeu. Trăind în felul acesta trăim deja sub mânia lui Dumnezeu adunându-ne o comoară de mânie până în ziua judecății finale (Romani 2:4). Vestea sentinței din 26 iunie e vestea că ne găsim deja sub mânia lui Dumnezeu.

Singura speranță pentru homosexuali, curvari, mincinoși, mândri, lacomi, idolatrii și alții rămâne vestea bună a morții și învierii lui Isus Cristos, vestea că Fiul lui Dumnezeu a fost judecat și abandonat în locul celor ce se întorc la El cu pocăință și credință. Această veste șterge rușinea, nu amorțind simțurile, ci curățind și înnoind viața, prin dreptatea lui Cristos. Evanghelia e singura capabilă să transforme pe orice păcătos, homosexual sau nu, care se întoarce cu smerenie la Cristos. Așa au fost și unii credincioși din Corint în viața lor veche. Dar au fost spălați, curățiți, sfințiți și îndreptățiți prin Numele lui Isus Cristos (1 Corinteni 6:9-11). Așa poate fi oricine se întoarce din păcat la Dumnezeu prin Isus Cristos. El este adevăratul curcubeu, singurul loc de protecție împotriva mâniei lui Dumnezeu, singurul care iartă și înnoiește ca să reflectăm chipul Lui în adevăr.

Un gând despre „Mânia lui Dumnezeu: redefinirea căsătoriei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s